• Fysiotherapie Hoogezand en Siddeburen | Fysio-MCG - Hoogezand - Siddeburen | Sportfysiotherapie

    SPORTFYSIOTHERAPIE bij Fysiotherapie praktijk Fysio MCG Hoogezand en Siddeburen

Behandeling

Een snelle en juiste diagnose bij blessures is belangrijk voor u als sporter zodat u zo snel mogelijk weer uw sport kunt hervatten. De sportfysiotherapeut van Fysio MCG onderzoekt de klacht maar voert ook een bewegingsanalyse uit. Daarbij wordt er o.a. gekeken naar coördinatie, lenigheid en kracht.

De behandeling: Afhankelijk van de klachten kan de sportfysiotherapeut u aan huis, op het sportveld of in de praktijk begeleiden. Bij de revalidatie/behandeling wordt de blessure zo sportspecifiek en functioneel mogelijk behandeld met als einddoel: sporthervatting!

Fysiotherapie Hoogezand en Siddeburen | Fysio-MCG - Hoogezand - Siddeburen | Sportfysiotherapie
Fysiotherapie Hoogezand en Siddeburen | Fysio-MCG - Hoogezand - Siddeburen | Revalidatie training

Waarvoor kunt u naar de sportfysiotherapeut bij Fysio MCG?

  • –     overbelasting blessures zoals achillespeesklachten, hielspoor en een tenniselleboog.
  • –     acute klachten zoals spierscheuringen en enkelverzwikkingen. Het is goed te wteen dat Fysio MCG beschikt over echografie om uw blessure zo goed mogelijk in beeld te brengen.
  • –    Sportrevalidatie na bijvoorbeeld een nieuwe kruisbandoperatie.

Bij Fysio MCG werken diverse (sport)fysiotherapeuten die ervaring en affiniteit hebben met het behandelen van sport gerelateerde klachten. Zowel de praktijk in Hoogezand als Siddeburen heeft uitgebreide fitnessfaciliteiten, veel trainingsmaterialen en een grote vrije ruimte zodat sportsituaties goed nagebootst kunnen worden. Daarnaast is het altijd mogelijk om buiten de praktijk te trainen. Er is extra expertise op het gebied van judo, voetbal, wielrennen, tennis en hardlopen.

Sportfysiotherapie: Behandeling

De fysiotherapeut analyseert eerst nauwkeurig wat er is gebeurd zodat de juiste diagnose kan worden gesteld. Vervolgens behandelt hij de blessure sportspecifiek en functioneel. Hij kijkt daarbij o.a. naar coördinatie, lenigheid en kracht. Maar hij adviseert ook hoe de sporter tijdens deze vervelende periode zo fit mogelijk kan blijven en begeleidt hem uiteindelijk naar zijn oude prestatieniveau.

Daarnaast kunt u bij Fysio MCG terecht voor advies over braces, medical taping en het vóórkomen van sportblessures. Is de blessure complex of vraagt de situatie specifieke aandacht, dan is het goed om te weten dat wij deel uitmaken van een sportmedisch netwerk. Wanneer het nodig is, zorgen wij ervoor dat de sporter bij een sportarts, manueel therapeut of een andere deskundige terecht kan.

Fysiotherapie Hoogezand en Siddeburen | Fysio-MCG - Hoogezand - Siddeburen