• manuele-therapie-mcg / Psychosomatische Fysiotherapie

    FYSIOTHERAPIE

    Fysiotherapie praktijk Fysio MCG Hoogezand en Siddeburen

Fysiotherapie
De bij Fysio MCG werkende fysiotherapeuten hebben hun opleiding genoten aan de Hanzehogeschool in Groningen en Thim van der Laan in Utrecht. Hier hebben ze de vierjarige opleiding tot fysiotherapeut afgerond.

Fysio MCG helpt
De fysiotherapeut kan u op verschillende manieren helpen. Wie al eens behandeld is, denkt al snel aan oefeningen doen en massage. Globaal zijn er drie soorten behandelingen:

  • Bewegingstherapie
  • Massage
  • Mobilisaties
  • Tips & adviezen geven ter preventie

Vaak worden ze gecombineerd. Verder is het belangrijk dat u zelf meewerkt aan het verminderen van de klachten. Door oefeningen te doen, en door goed aan te geven wat u voelt en uitleg te vragen wanneer iets niet duidelijk is. Goede communicatie tussen u en uw fysiotherapeut draagt bij aan uw herstel.

Wat doet een fysiotherapeut?
U kunt bij de fysiotherapueten van Fysio MCG in Siddeburen en Hoogezand zonder en met verwijsbrief bij ons terecht. Bij de eerste afspraak vormt de fysiotherapeut van Fysio MCG een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten, door u eerst te onderzoeken en vragen te stellen. Op basis daarvan kan de fysiotherapeut van Fysio MCG samen met u een behandelplan opstellen. Dit is maatwerk.

Wel werken wij met vaste richtlijnen als basis, maar uiteindelijk is elk mens weer anders. Elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders.

Een afspraak maken
Om een afspraak te maken met een fysiotherapeut heeft u geen verwijsbrief van uw arts nodig. Bel naar uw dichtstbijzijnde locatie of vul uw gegevens in op de contactpagina. Wij nemen dan vervolgens contact met u op.